TÉMÁK, Kategóriák

10+1 ötlet mindenkinek, az egészséges haj kezeléséhez

597
HOZZÁSZÓLÁS:

1.) Hacsak lehetséges, hagyja a haját inkább természetes módon magától megszáradni, lehetőleg a szabadban, különösen ha napos az idő, ahelyett, hogy hajszárítóhoz nyúl. Hajmosás után dörzsölje szárazra a haját egy törülközővel, aztán az ujjaival finoman rázza szét a fürtjeit. Kerüljön bármiféle formázást, mindaddig, amíg a haja nem teljesen száraz.

A hajszárító túlságosan durva lehet, és túl is száríthatja… Az is előfordulhat, hogy egyes részeket jobban, másokat kevésbé szárít meg. Ezenkívül a természetes hajszárítás ingyenes!

2.) Az önmelegítő hajformázó készülékek használatát csökkentse a minimumra. Túlzott használatuk károsítja a kutikulát, szárazzá és törékennyé teszi.

3.) Igyekezzen arra is figyelni, hogy ne használjon nagy mértékben hajlakkot, habot vagy zselét.

Amennyiben a haját állandóan vegyi anyagok különböző rétegeivel bombázza, ezzel gyengíti, fénytelenné, élettelenné teszi a szerkezetét. A hajnak lélegeznie kell, hogy a kutikulák egészségesek maradhassanak.

4.) A fejbőr feszültségének enyhítésére és az egészséges haj megőrzésének érdekében próbálja ki kora reggel az alábbi indonéz masszírozási technikát:

  • Álljon laza terpeszállásban, és lélegezzen lassan ki és be.
  • Kényelmesen dőljön derékból előre, és fordítsa el a derekát, míg a feje épp a derékvonal alá nem ér.
  • Egyenesen tartva a lábát finoman kopogtassa végig fejbőrét az ujjízületeivel körülbelül fél percen át.
  • Lassan emelkedjen fel, és ismételje meg a kopogtatást álló helyzetben is.

5.) Napi 5-10 percen keresztül masszírozza a fejbőrét, hogy serkentse a vérkeringést, ami viszont az egészséges hajnövekedéshez létfontosságú. Az ujjaival körkörösen masszírozva haladjon végig a fejbőr egész felületén, a halántéktájékon és a tarkórészen. A vérkeringés másik kiváló serkentője lehet, mert a szőrtüszők felé hajtja a vért, a fejenállás.

6.) A nem zsíros kézkrém is segíthet csökkenteni a statikusan repkedő, lobogó hajat. Nagyon kis mennyiséget tegyen a tenyerére, és ezzel könnyedén simítson végig a haján. Még egy kis fényt is ad majd a hajának!

7.) Hogy a haja friss illatú legyen, tegyen kedvenc parfümjéből pár cseppet az utolsó öblítőhöz.

8.) Ne mossa naponta a haját!

Sok samponnak a habzó anyaga ugyanis megfosztja a hajat a természetes zsírtartalmától, némelyik kondicionáló zsíros maradványt hagy hátra, ami a haj tetején ül meg, és szinte vonzza a szennyeződéseket.

Próbáljon ki enyhébb haj mosószert, ami nem tartalmaz drasztikus tisztítószer alkotóelemet, például valamelyik, a boltokban manapság széles választékban kapható, mindennapos hajmosáshoz alkalmas sampont.

9.) A babahintőpor vagy finom hintőpor jól használható száraz sampon. Szórjon egy kis mennyiséget a haj tövére, hagyja rajta egy percig, aztán alaposan kefélje át.

10.) Óvakodjon attól, hogy a zsírt és a szennyeződést visszakefélje a hajába, ezért rendszeresen mossa ki a fésűt és a hajkefét.

Áztassa előbb langyos szappanos vízben, aztán jól mossa le, öblítse ki, és szárítsa meg egy összehajtott törülközőn úgy, hogy a kefe a szőrével lefelé álljon, sose szárítsa közvetlen sugárzó hő fölött. Ne áztassa a gumipárnákba ágyazott keféket, mert ezek nedves állapotban rothadásra hajlamosak. Ha a hajkeféje nagyon piszkos, gyenge vizes-szalmiákszeszes oldatba mártsa, és jól öblítse ki.

+1  Zárja el egy pár hétre az önfűtő hajcsavaróit, a hajsütő vasat, a forró keféket, és engedjen a hajának egy jól megérdemelt pihenőt. Gyengéden bánjon a hajával, amikor keféli és fésüli, ne tépje, ne törje!

597
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]