TÉMÁK, Kategóriák

Segítse az égési sebek gyógyulását természetes módszerekkel

594
HOZZÁSZÓLÁS:

Az égési sebekkel rendelkező személynek, olyan étrendre van szükségük, amely pótolja a megesi-serulesek-01egégett szövetek roncsolódás által elvesztett folyadékot, fehérjét, káliumot, nátriumot és zsírsavakat. Az 1. fokú égés a bőr vörösödésével jár, a másodfokú már hólyagokatjelent, harmadfokú égés szétroncsolja, elpusztítja a bőrsejteket, így károsíthatja a környezetében lévő izmokat. Másod- és harmadfokú égésnél az megégett bőrfelületen keresztül, folyadék eltávozás következik be, illetve bakteriális fertőzés lép fel.

Hogyan segítsük a gyógyulást?

A kiterjedt égési sérülésekkel rendelkező személynél, a szövetek gyógyulását elősegítő fehérjedús ételekre, energiára és rengeteg folyadékra van szüksége. Harmadfokú égéseknél, vagy nagyobb felületek esetén, a folyadékot és a tápanyagokat infúzióval juttatják be a szervezetbe. A C-vitamin, a cink tartalmú ételek – húsok, rákok, tengeri állatok – és az alapvető zsírsavak, igen fontos szerepet játszanak az égési felületek gyógyulásában. A beteg ne fogyasszon teát, alkoholt és kávét, mert elvonják a vizet a szervezetből.

Birsalmamag

A birsalmamag égést gyógyító hatása közismert, a nép évszázadok óta használja. C-vitamin tartalma is magas. A birsaimának szedjük meg a magvait, törjük vagy őröljük meg finomra és langyos vízben állni hagyjuk, kevergetjük, míg meg nem mézgásodik. Ha ezzel a lével kenegetjük az égési felületet, a seb szépen begyógyul.

Tojásfehérje, napraforgóolaj

Ha a megégetett testrészünk hideg vízzel enyhítettük az égési sebet, tojásfehérjével és napraforgóolajjal kenegessük.

Liszt, szőlőlevél

Voltak, akik a népi gyógyászat szerint a megégett testrészeket azonnal búzalisztbe dugták és aztán megtördelt, megpuhított és megnyálazott szőlőlevelet kötöttek rá, amit naponta cseréltek.

Méhviasz, olaj és kamilla

A megégett bőrfelületeket úgy is gyógyították a népi gyógyászatban, hogy napraforgóolajjal megolvasztott és hűlőfélben lévő méhviasszal kenték be, aztán napi egy alkalommal kamillás teában áztatták, mosogatták.

Centella

Ceylonban honos növény. A centella készítmények, felgyorsítják a sebgyógyulást. Siettetik az égések gyógyulását és egészen kicsire csökkenti a hegképződést. Egyéb tanulmányok arról számolnak be, hogy serkenti a bőrátültetések gyógyulását, valamint szüléseknél a gátmetszésből való felépülést.

Gyümölcslevek, fehérjedús élelmiszerek

Az égési sérüléssekkel küszködök számára, olyan értrend szükséges, mely gyorsan pótólni képes a roncsolt szöveteket, így fehérjét, káliumot, nátriumot, C-vitamint és alapvető zsírokat tartalmaznak. Gyümölcslevek, fehérjedús élelmiszerek sok víz fogyasztása, valamint a sovány hús, hüvelyesek, hal, gabonafélék és kiemelten fontos.

Égési seb esetén tilos fogyasztani:

Alkoholt, teát és kávét.

594
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]